top of page

Parkolási szabályzat

Figyelem: a rendezvény szervezője  a -légi és közúti közlekedés szabályainak megtartása, valamint programműsorok zavartalan lebonyolítása érdekében, a fesztivál teljes ideje alatt a repülőtér területén szabadtéri, közúti forgalomtól elkerített parkolózónákat üzemeltet kifejezetten a rendezvényre érkező látogatói személygépjármű forgalom számára. A parkolási rendet és annak díjtételét a szervező a rendezvény biztonsági és kiürítési terv szerint határozza meg, melyet minden látogatónak kötelezettsége és felelőssége betartani. 

 

A rendezvény -baleseti, -kiürítési és biztonsági terv értelmében TILOS a Böszörményi úti, Huba utcai, Malom sori útpadkákon valamint a környező utcák kapubejárói előtt történő gépjármű parkolás. A fent említett helyeken megvalósuló tiltott parkolás estén a gépjármű elszállításra kerül és jármű tulajdonosával szemben a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya ellenőrzést és bírságolási eljárást kezdeményez a közúti közlekedés szándékos akadályozása és gondatlan veszélyeztetése ügyben.

 

Gépjárművel érkezők számára a repülőtér Böszörményi úttal határolt repülőtéri zárt területén, akár 1200db autó befogadására alkalmas napidíj térítéses parkoló zóna áll rendelkezésre, amelyeket a lenti GPS koordináták és információk alapján lehet megközelíteni 

 

Beléptetési pontokhoz érkezéskor, kérünk minden gépjármű tulajdonost, hogy működjön együtt a parkolást segítő koordinátorokkal. A vagyoni kár és személyi sérülés elkerülése érdekében a parkoló koordinátorok iránymutatása alapján és a rendezvény kiürítési térképe által meghatározott módon történhet a parkolás.  

 

Jármű parkolását követően áramtalanítsa és minden esetben zárja be a gépjármű ajtókat, ablakokat. Őrizetlenül hagyott nyitott gépjárműveket vagy kabrió autókat nyitott tetővel  a területen parkolni szigorúan TILOS.

Parkoló gépjárművek csomag és -utasterében gázpalackot, üzemanyagot és gyúlékony anyagokat tárolni TILOS!

 

A jármű parkolótól a rendezvény helyszínét a látogatók kijelölt belső gyalogos védelmi sávon tudják megközelíteni.

Gyalogosan érkezők a rendezvényt kizárólag a Huba utca, Böszörményi út, József Attila utcák kereszteződésében található repülőtéri főbejáraton tudják megközelíteni.

Belépési pontok és GPS koordináták

Kapu I.

Repülőtéri Főbejárat CSAK gyalogos számára fenntartott bejárat Böszörményi út  - Huba utca sarok GPS: 47.454758, 21.392330

Kapu II.

Személygépjármű forgalom számára fenntartott parkoló bejárat Böszörményi út az uszodaparkolóval szemben GPS: 47.457000, 21.395004

Kapu III.

Személgépjármű forgalom számára fenntartott  parkoló bejárat  Böszörményi út Go-Kart pálya bejárata GPS: 47.459073, 21.397577

Kapu IV.

Gazdasági bejárat - CSAK SZEMÉLYZET RÉSZÉRE HASZNÁLHATÓ gépjármű forgalom számára fentartott parkoló bejárat  Huba utca 12. GPS: 47.455017, 21.389916

Parkolási díjszabás

délelőtt 10:00 óráig érkezés esetén 1500 Ft / nap / gépjármű. (ajánlott kényelmes és gazdaságos)

délelőtt 10:00 órás érkezést követően 2000 Ft / nap / gépjármű

A repülőtér területén található parkoló zónák telítettségének függvényében a rendezvény teljes ideje alatt AEROFEST PARKING STAFF feliratú láthatósági mellényt  viselő forgalmi koordinátorok segítik majd a járműközlekedés és parkolás  zavartalan fenntartását. 

 

A parkoló díjak kiegyenlítése minden esetben a zóna bejáratánál behajtással egyidejűleg történik meg  kizárólag készpénzes fizetés ellenében. 

 

Figyelem: A kifizetett díj nyugtáját kérjük a gépjármű első szélvédője alatt a műszerfalon elhelyezni kívülről jól látható módon. A nyugtás fizetést követően a gépjármű sofőrje minden esetben kap egy sorszámozott karszalagot, melynek tőszelvényét a támogatói ponton (fesztiváltér közepén található faház iroda) válthatja élményrepülési kedvezményekre vagy tombolára. A lehetőségekről a támogatói ponton hostesseink tájékoztatják.

 

A jármű parkolótól a rendezvény helyszínét az autó elhagyását követően a látogatók kijelölt belső gyalogos védelmi sávon tudják megközelíteni.

Gyalogosan érkezők a rendezvényt kizárólag a Huba utca, Böszörményi út, József Attila utcák kereszteződésében található repülőtéri főbejáraton tudják megközelíteni.

bottom of page